Joeke-Remkus de Vries

Joeke-Remkus de Vries

Joeke-Remkus de Vries

Van jongs af aan heb ik altijd de behoefte gehad om te leren, om informatie tot me te nemen. Ik heb altijd gezien dat stilstand het begin van achteruitgang is. De honger naar kennis, en deze ook toe te kunnen passen, is de motor achter mijn nieuwsgierigheid.

Leren en bijleren is een doorgaand proces waar ik mij met plezier aan overgeef. De versnelling in mijn kennis vergaren begon voor mij in Augustus 1990 toen ik voor een jaar naar de Verenigde Staten vertrok. Dat jaar was niet alleen het leren van een compleet nieuwe cultuur en haar mensen, maar ook het begin van mijn ‘zelfstudie’.

Technieken  & Studies

Eén techniek die ik had leren kennen in 1991 en waar ik tot op dat moment nog maar sporadisch gebruik van maakte was Mindmapping. Tijdens mijn studie aan het IVA in Driebergen maakte ik daar af en toe wat gebruik van, hoofdzakelijk als overzichtstool.

Toen in in ’99 besloot dat ik na het halen van het IVA diploma toch verder wilde studeren aan de NHL in Leeuwarden, werd Mindmapping ineens enorm belangrijk. Wanneer je twee studies tegelijkertijd doet naast een full-time baan en het oprichten van een gezin kun je namelijk alle steun gebruiken en dat is precies wat Mindmapping voor je kan doen. Binnen no-time had ik Mindmapping tot een ware kunstvorm verheven. De studies Bedrijfskundige Informatica en Personeel & Organisatie heb ik met succes kunnen afronden en overigens geven deze studies ook goed weer hoe divers mijn gebied van interesse is.

Voornamelijk door veel gebruik de maken van de twee technieken, mindmapping en snellezen, heb ik deze studies succesvol kunnen afronden. Veel ervaring en inzichten van het werken met eerdergenoemde technieken hebben geresulteerd in de training Balanced Mind Development.

NLP & Hypnose

De ‘zelfstudie’ die in de VS begon ben ik in 2004 verder gaan oppakken door de opleiding NLP practitioners – en later ook de NLP Master Practitioners – te gaan volgen bij Top NLP Trainer Paul Liekens in België. Aanvullend heb ik via het New York Trainings Institute of NLP de opleiding Ericksoniaanse hypnose & Advanced Eriksonian Hypnosis gevolgd.

Uitgeleerd?

In mijn beleving bestaat er niets iets als uitgeleerd. Gezien mijn leergierige aard is de kans ook groot dat bovenstaande opleidingen niet mijn laatste waren. De laatste studie ik onlangs heb gedaan is een jaar Traditional Chinese Medicine.

Balanced Mind Trainingen

Begin 2006 is Balanced Mind Trainingen opgericht om trainingen aan te bieden op het gebied van Project Management, Kennis ManagementTime-Management, Communicatie-Management en NLP.

Het afgelopen jaar zijn er steeds meer cursussen toegevoegd aan ons aanbod, zoals de diverse Office cursussen. Alle trainingen, workshops en cursussen hebben als doel de professional beter te laten functioneren.

Meer informatie over Anne-Jean de Vries: